Abonați-vă la newsletter-ul nostru!
Click aici pentru înscriere.

Kincsem - Pariul Secolului

Kincsem – Pariul secolului

Din 24 noiembrie filmul maghiar Kincsem – Pariul secolului va intra în cinematografele din România.

Kincsem, cel mai apreciat cal de curse maghiar din Monarhia Austro-Ungară de la sfârșit de secol XIX și început de secol XX câștiga toate cursele la care pornea, din Hamburg până la legendarele curse din Baden Baden. Herendi Gábor a dus pe peliculă povestea lui Kincsem, mixând realitatea istorică cu ficțiunea, prezentând sub forma unui film de aventură romantică povestea de succes transformat într-o cauză națională. Kincsem – Pariul secolului este un film cu mare succes la public. În Ungaria filmul a fost vizionat de peste 450 mii de spectatori, devenind astfel indubitabil cel mai de succes film maghiar de cinema din ultimul deceniu.
 
Kincsem – Pariul secolului
2017, 121 min., romantic, aventură, subtitrat în limba română
1490090595314 0570x0400 1490090760270
Regia: Herendi Gábor
Scenariul: Hegedűs Bálint, Herendi Gábor
Imaginea: Szatmári Péter
Editor: Király István, Mózes Gyula
Muzica: Hrutka Róbert
Decoruri: Horváthy Viktória, Nánássy Zsolt
Costume: Bárdosi Ibolya
Distribuția: Nagy Ervin, Petrik Andrea, Kovács Lehel, Gáspár Tibor, Keresztes Tamás, Rátóti Zoltán, Balsai Mónika, Makranczi Zalán, Gyabronka József
kincsem film-e1484914712939-1024x576
Deși calul miraculos Kincsem nu are rol principal în film, ne introduce totuși în vârtejul negoțului cu cai, în lumea curselor de cai, respectiv în viața aristorcrației din Mornarchia Austro-Ungară la sfârșit de secol XIX, început de secol XX. În același timp apare în poveste și toposul libertății, ca un element foarte important din punctul de vedere al evoluției perioadei istorice prezentate. Kincsem – Pariul secolului este un film de public realizat corect, conform standardelor actuale, eliberate de rigiditatea secolului trecut print romantismul steampunk și gagurile cotemporane.
 
Premii:
2017: Cel mai bun film străin, Cel mai bun cameraman: Szatmári Péter, Cel mai bun scenariu, Festivalul de Film Wine Country, Glen Ellen, SUA
 
Herendi Gábor s-a născut în 1960 la Budapesta. Are studii de medic stomatolog, dar întotdeauna a fost interesat de filme și în calitate de cineast amator făcea  comedii. În 1989 ca liber profesionist a început să scrie scenarii pentru reclame de televiziune. În 1991 a renunțat la profesia de medic stomatolog și a început să lucreze ca director de creație la firma de producție de reclame BBDO Budapest, în timp ce era atent la regizorii din jurul lui și încerca să învețe cât mai mult de la ei. A început să regizeze reclame la casa de producții Akció, iar mai târziu, în calitate de director de creație a aceleiași case a început să lucreze exclusiv ca regizor. În 1993 și-a înființat propria casă de producții cu numele de Skyfilm, care a produs nenumărate reclame și tot sub egida acestui studio a turnat primul său lungmetraj Valami Amerika (Un fel de Americă), care în 2001 a devenit filmul cel mai vizionat în cinematografele din Ungaria cu aproape 600 mii de spectatori. Ultimul său film, Kincsem – Pariul secolului a fost vizionat de peste 450 mii de spectatori, devenind astfel indubitabil cel mai de succes film maghiar de cinema din ultimul deceniu. În 2017 filmul a obținut Premiul pentru cel mai bun film străin, Premiul pentru cel mai bun cameraman (Szatmári Péter) și Premiul pentru cel mai bun scenariu (Herendi Gábor, Hegedűs Bálint) la Festivalul de Film Wine Country, Glen Ellen, SUA. Filmul va intra în cinematografele din România, și a avut premierea pe București în cadrul Săptâmânii Filmului Maghiar. 
 
herendi-gabor
Filmografie:
Un fel de Americă 3. (comedie, 2018, regizor)
Kincsem – Pariul secolului(romantic, aventură, 2017, regizor)
Hetedik alabárdos (comedie, 2017, producător)
Társas játék (serial, 2011, regizor)
Poligamy (comedie romantică, 2009, producător)
Un fel de Americă 2. (comedie, 2008, regizor)
Szobafogság (film artistic, 2008, producător)
Fordítva (scurtmetraj, 2008, producător)
Lora (dramă romantică, 2006, regizor)
Magyar vándor (comedie, 2004, regizor)
Tea (comedie, serial, 2002, regizor)
Szeret, nem szeret (comedie, serial, 2002, regizor)
Un fel de Americă (comedie, 2001, regizor)
kincsem 1
Proiecții în București a filmului Kincsem – Pariul secolului:
Începând cu data de 24 noiembrie filmul poate fi văzut în sălile de cinema din AFI Cotroceni în fiecare zi de la ora 14:10, 16:40, 19:10 și 21:40, iar în weekend de la ora 11:40.
 

CALENDAR


2018
16
July
M T W T F S S
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

FEATURED EVENTS

No events

EVENTS

No events

Banners