Iratkozzon fel hírlevelünkre
Feliratkozásért kattintson ide.

Bikfalvi Zsolt fotókiállítása

Face to Face plakát 2021jan5

2021. január 11. - február 12.

FACE to FACE

Bikfalvi Zsolt fotókiállítása

Intézetünk rendszeresen fotókiállítással indítja az új esztendőt, Szathmári Pap Károly fotográfus előtt tisztelegve születésnapja kapcsán (1812. január 11.). A fotográfus, festőművész, háborús fotóriporter Szathmári Pap Károly Kolozsváron született. Szülővárosában, Bécsben és Itáliában tanult, majd újra Kolozsváron élt, ahol számos táj-, város- és életképet rajzolt, melyek 1842–43-ban Erdély képekben címen kőnyomatos sorozatban jelentek meg. 1843-ban Bukarestbe költözött, hol a havasalföldi fejedelmi udvar festője és fényképésze lett, s ezzel a román fotóművészet pionírja. 2019 óta születésnapja a Román Fotóművészet Napja.
 
Bikfalvi Zsolt FACE to FACE című tárlatán kiállított kép mindegyike Erdélyben készült. „A kiállítás címe arra utal, amint a szemlélődő nézi a fotókat, vagy ahogyan a fotós szemben áll az alannyal, vagy egy-egy szituációval való szembesülést fejez ki. Lehet többféleképpen értelmezni, és ezt reábízzuk a szemlélődőre.
A fotózásban az a jó, hogy minden fotó elkészítése mögött van egy történet, és a fotó is elmesél egy történetet. Ebben a kiállítási anyagban sincs ez másképpen.” – vallja a fotóművész.
 
A kiállítást megnyitja Marchut Réka történész és Eugen Negrea, a Romániai Fotóművészek Szövetségének elnöke, Bikfalvi Zsolt fotóművész jelenlétében.
 
Bikfalvi Zsolt Nagykárolyban született és él. Ifjú korától érdekelte a fotográfia, de csupán 10-12 éve kezdett el elmélyültebben foglalkozni fotózással. Néhány lelkes fotós társával 2012-ben újraindította szülővárosának fotóséletét, megalakítva a Vénig László Fotóklubot, melynek alelnöke és művészeti vezetője. Tagja a Magyar Fotóművészek Világszövetségének és a Romániai Fotóművészek Szövetségének. 2019 óta az UNESCO által egyedüliként elismert fotóművészeti világszövetség, a FIAP (Fédération Internationale de l'Art Photographique) kiváló művésze (Excellence FIAP). Ugyancsak 2019 őszétől az Iráklio székhelyű GPU –Global Photographic Union tagja. Crown 2 szintű fotóművészi minősítéssel rendelkezik. Fotóit a világ 5 kontinensén közel hatvan országban láthatták több száz alkalommal különböző nemzetközi fotográfia szalonokon, kiállítótermekben. Több fotóját díjazták ezeken a nemzetközi fotográfiai szalonokon. 16 egyéni kiállítása volt különböző tematikában Romániában, Magyarországon, Ukrajnában, Szlovéniában. Nemzetközi fotográfiai szalonok fotóit zsűrizte Romániában és külföldön egyaránt.
 
A FACE to FACE című kiállítás anyagát megtekinthették már a nagykárolyi Károlyi-kastélyban, a nagyváradi Állami Filharmónia kiállítótereiben, a budapesti Aranytíz Kultúrházban és az Ungvári Várban.
 
Partnerek:
aafroeuro foto artSz.P.K.-Nemzetközi-Fesztiv.logo-web

ESEMÉNYNAPTÁR


2021
3
Január
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

ESEMÉNYEK

Nincsenek események

Hirdetések