Iratkozzon fel hírlevelünkre
Feliratkozásért kattintson ide.

2020. szeptember 12 - október 2., MOME Diploma 2020

site

2020. szeptember 12 - október 2.

MOME Diploma 2020

Az elmúlt években már volt vendégünk a Romanian Design Week keretében a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Design Intézete. Idén, szintén a legjelentősebb romániai dizájn esemény keretében, Best of Diploma MOME 2020 címen az Formatervező, illetve a Divat és Textiltervezés szak kiállítására kerül sor a bukaresti Magyar Kulturális Intézet kiállítótermeiben.
Szalai BalintCzigany Marko
A Formatervező és Tárgyalkotó Tanszék célkitűzése, hogy a szakma gyakorlásához szükséges műszaki, gazdasági és kulturális ismeretek átadása mellett magas minőségű művészeti látásmóddal és szociális érzékenységgel rendelkező formatervezőket képezzen, akik képesek komplex kérdések értelmezésére. A tanszék célja a kortárs tervezői szemlélet átadása és a tradicionális mesterségbeli tudások fenntartása. Technológiai változásokhoz rugalmasan alkalmazkodni tudó szakemberekké válnak a hallgatók, akik a tárgyalkotás területein képesek egyedi és manufakturális körülmények között tárgyak tervezésére, valamint képesek azok kivitelezésére.
Papp PiroskaBognar Angela
A Divat- és Textiltervezés szak oktatási programjával kifejezetten az egyéniségre fókuszáló képzés megvalósítására törekszik, teret enged a nyitottságnak, a szélesebb szakmai területek közötti átjárhatóságnak, integrációnak, lehetőséget teremt az értékadó, kreatív, nyitott alkotóművésszé váláshoz. Ennek eredményképpen a hallgatók olyan izgalmas témákat dolgoznak fel autonóm munkáikban, mint a kötött kelmébe rejthető zenei információ, a pszichoszociális személyiségfejlődés, vagy a természeti formák harmóniája a test arányaival. Az alkalmazott tervezési folyamatokat többek között a hagyományos roma öltözködéskultúra jellegzetességei, a tradicionális térbeli fonási és szövési eljárások innovatív anyagtársítása, a biomorf testlenyomatok, valamint színtani kutatások inspirálták.
 
A bemutatott projektek tervezői:
Bognár Angéla, Czigány Márkó, Czikelly Anna, Cséffay Alexandra, Eifert Kata Nóra, Farkasdy Szilvia, Fülöp Tünde, Hevesi Annabella, Kecskés Krisztina, Király Adrienn, Kispál Márton, Kókai András, Papp Piroska Anna, Sáska Dóra, Szalai Bálint, Szászvárosi Noémi, Szatmári Fanni Virág, Vincze Borbála
 
A bemutatott projektek szakmai vezetői:
Benczúr Emese, Bráda Judit, Harmati Hedvig, Kele Ildikó, Kerékgyártó András, Keszei István, Koós Pál, Lakos Dániel, Pais Panni, Püspök Balázs
 
Megnyitó: 2020. szeptember 12-én, 18.00–20.00 között az érvényben levő kötelező egészségügyi szabályok betartásával.
 
A kiállítás 2020. szeptember 25-ig tekinthető meg.
 
Egészségügyi biztonsági intézkedések:
• A bukaresti Magyar Kulturális Intézet területén kötelező a maszk viselése.
• Az épületbe az érkezéskor kérjük fertőtlenítse a kezét a bejáratnál levő kézfertőtlenítővel.
• Az épületben egyidőben tíz személynél több nem tartózkodhat – kérjük, figyeljen a bejáratnál levő kollégánkra, aki az intézetben levő látogatói jelenlétet monitorozza.
 
RDW MOME 2020 final

ESEMÉNYNAPTÁR


2020
24
Október
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

ESEMÉNYEK

Nincsenek események

Hirdetések