Iratkozzon fel hírlevelünkre
Feliratkozásért kattintson ide.

Testről és lélekről

TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL

Június 30-tól a romániai mozikban!

A Testről és lélekről című film, mely elnyerte 2017-ben a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál nagydíját, az Aranymedvét, június 30-tól látható lesz a romániai mozikban. Románia az első ország – Magyarországot követően – ahol a film moziforgalmazásba kerül.
 

 
Testről és lélekről
2017, dráma, 116 perc, román felirattal
 
Rendező és forgatókönyv: Enyedi Ildikó
Operatőr: Herbai Máté
Díszletek: Láng Imola
Jelmez: Sinkovics Judit
Zene: Balázs Ádám
Hang: Lukásc Péter
Vágó: Szalai Károly
Szereplők: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza, Schneider Zoltán, Nagy Ervin, Tenki Réka, Bata Éva, Jordán Tamás, Békés Itala, Járó Zsuzsanna, Mácsai Pál, Zrínyi Gál Vince, Nyakó Júlia
 

 
A Testről és lélekről egy szerelmes film, melyben két introvertált ember véletlenül felfedezi, hogy ugyanazt álmodja minden éjjel. Endre egy vágóhíd pénzügyi igazgatójaként dolgozik, Mária pedig új munkás a vágóhídon, ahol egy incidens miatt az igazgató pszichológushoz küldi munkatársait. Igy derül ki, hogy mindketten ugyanazt álmodják minden éjjel, és ami egy furcsa véletlen egybeesésnek bizonyult az elején, egy nagyon szép szerelmi történetté válik két olyan emberről, aki megtanulja kifejezni saját érzelmeit, a maguknak felállított korlátok ellenére.
Berlinben a nagydíj bejelentése előtt, a fesztivál zsürijének elnöke, Paul Verhoeven azt nyilatkozta a Testről és lélekről című filmről, hogy „Nagyon költői és különleges módon mutatja be két ember egymásra találását. A zsüri nemcsak azért szeretett bele ebbe a filmbe, mert gyönyörűen van kivitelezve, hanem mert egy olyan szót juttat eszünkbe, amit gyakran gondtalanul használunk: együttérzés.”
 
 
A Testről és lélekről című filmmel Enyedi Ildikó 18 év után visszatért a nemzetközi film porondjára. Előző filmje, a Simon mágus (1999) elnyerte a locarnoi filmfesztivál zsürijének különdíját. Első nagyjátékfilmje, Az én XX. századom (1989) pedig a legjobb elsőfilmnek járó Arany Kamera (Camera d’Or) díjat hozta el Cannesból és a New York Times a filmet felvette az 1989-es év legfontosabb 10 filmje közé. Enyedi Ildikó a Balázs Béla Stúdió tagja volt, mely 1989 előtt Kelet Európában az egyedüli független filmstúdió volt. Dokumentumfilmeket és televíziós sorozatokat rendezett, többek között az utóbbi évek sikeres HBO sorozatát a Terápiát.
 
Díjak:
Arany Medve, Berlinale – Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, 2017
FIPRESCI díj, Berlinale – Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, 2017
Ökumenikus zsüri díja, Berlinale – Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, 2017
 
 
A Testről és lélekről című filmet a Bad Unicorn forgalmazza Romániában és június 30-tól lesz látható a mozikban.
 

ESEMÉNYNAPTÁR


2018
17
November
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

ESEMÉNYEK

Nincsenek események

Hirdetések