2017. november 17-20.

IX. NEMZETKÖZI LISZT-BARTÓK-KODÁLY ZONGORAVERSENY

Szófia

A IX. Liszt-Bartók-Kodály Zongoraverseny Kodály Zoltán magyar zeneszerző, karmester és zenepedagógus születése 135. és halála 50. évfordulója alkalmából kerül megrendezésre a Bolgár Köztársaság kulturális miniszterének védnöksége alatt.
 
A szervezők célja, hogy meghívják a hazai és külföldi közép- és felsőfokú zeneiskolák növendékeit. Remélik, hogy ezzel hozzájárulnak a három zseniális magyar zeneszerző munkássága iránti érdeklődés fokozásához, akik mindhárman a maguk módján a modern zeneszerzői és előadói áramlatok elindítói.
A verseny szervezői: A Szófiai Magyar Nagykövetég Szófiai Magyar Intézete, Prof. Pancso Vladigerov Nemzeti Zeneakadémia.
A verseny támogatói: a Bolgár Köztársaság Kulturális Minisztériuma, Orange Factory Zeneház, Prof. Ljuba Encseva Alapítvány.
 
BENEVEZÉS ÉS SORSOLÁS
 
A nevezéseket az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kell legkésőbb 2017. november 9., csütörtök 17.00 óráig elküldeni. A résztvevők meghallgatása sorrendjének sorsolására 2017. november 10-én 12.00 órakor lesz a Szófiai Magyar Intézetben (Szófia 1000, Akszakov utca 16.). A sorsoláson való részvétel a jelentkezők számára nem kötelező. A résztvevők 2017. november 10-én e-mailben tájékoztatást kapnak a sorsolás eredményéről és a próbák idejéről.
 
A jelentkezési lap és a versenyszabályzat alább.