2017. szeptember 26., Gitárest

2017. szeptember 26., kedd, 19.00

Gitárest: Emil Filipescu Caragea és Silviu Grosu

Az Árkosi Kulturális Központ által támogatott fiatal tehetségek

 
Costin Soare gitárművész és -tanár két diákjával ismerkedhet meg a közönség: Emil Filipescu Caragea a bukaresti Dinu Lipatti Művészeti Középiskola 11. osztályos diákja, illetve Silviu Grosu, a Bukaresti Nemzeti Zeneművészeti Egyetem hallgatója.
 
Bemutatja Stan Katalin zenekritikus.
 
Műsor:
Sylvius Leopold Weiss – Fantasia
Fernando Sor – Bevezetés és variációk egy Mozart témára, op. 9
Agustin Barrios Mangore – La Catedral
Előadja: Emil Filipescu Caragea
 
Bakfark Bálint - Non dite mai
Johann Sebastian Bach – Prelúdium az a-moll szvitből BWV 995
Manuel Maria Ponce – 3. szonáta (3. tétel)
John Dowland – Lachrimae Pavan
Isaac Albeniz – Asturias
Carlo Domeniconi – Koyunbaba (I. és IV. tétel)
Előadja: Silviu Grosu
 
Emil Filipescu Caragea a bukaresti Dinu Lipatti művészeti líceum 11. osztályos diákja. Hét éves korától gitározik, és több mint 50 országos és nemzetközi versenyen vett részt, amelyekről fontos díjakkal tért haza. Neves gitárművészek mesterkurzusit hallgatta: Csáki András, Reinbert Evers, Lorenzo Micheli, Cătălin Ştefanescu-Pătraşcu, Bogdan Mihăilescu, és meghívottja volt a Kitharalogos Egyesület által szervezett gitáresteknek, fellépett a George Enescu Múzeumban, az Árkosi Kulturális Központban, illetve részt vett a Segesvári Akadémia és az Icon Arts Transilvania nyári tanfolyamain.
Silviu Grosu Ploiești-en végezte középiskolai tanulmányait, részt vett a George Georgescu Nemzetközi Versenyen Tulceán, a Timotei Popovici Nemzetközi Versenyen Nagyszebenben, a Little Strings Nemzetközi Versenyen Buzăuban, a Dan Cumpătă Nemzetközi Versenyen Bukarestben, a Margareta Sterian Nemzetközi Versenyen Buzăuban és az Olimpia országos szakaszán Bukarestben. Reinbert Evers, Gabriel Bianco, Csáki András, Nicola Montela, Krzystof Pelech, Costin Soare, Cătălin Ştefănescu mesterkurzusait hallgatta. Jelenleg Costin Soare gitárosztályában tanul a Bukaresti Nemzeti Zeneművészeti Egyetemen.