Iratkozzon fel hírlevelünkre

2017. június 2., Bartók és a Fából faragott királyfi

2017. június 2., péntek, 18.00
Bartók Béla és a Fából faragott királyfi története
zenés gyermekelőadás 4-10 éveseknek
Odeon Színház, Majestic terem
Victoriei út 42-44.
 
A Calsic e Fantastic Egyesülettel és az Odeon Színházzal közösen a Bartók-év jegyében zenés gyerekelőadást mutatunk be, amely kiegészíti a világirodalom jeles zeneszerzőinek: Vivaldi, Bach, Mozart, Beethoven, Rossini, Chopin, Wagner és Enescu gyermekkorát, személyiségét és életművét bemutató előadássorozatot, s amely során a gyermekek megismerkedhetnek Bartók Bélával.
 
Szereposztás: Filip Ristovski, Valeria Cristia, Monica Ciută, Irina Sârbu, Alexandra Laura Badea, Alexandru Unguru
Közreműködik Monica Buştean hegedűművész és Raluca Ouatu zongoraművész
Koncepció és bábok: Aurelia Olteanu
Díszletek és jelmezek: Valeria Cristia és Sânziana Tarţa
Forgatókönyv: Cristina Sârbu
Rendező: Monica Ciută
 
Jegyek az Odeon Színház jegypénztáránál és web-oldalán vásárolhatók.
Jegyár: 21,20 lej felnőtteknek és 12,72 lej gyerekeknek.

„Bartók Béla zeneszerző 1881-ben született Nagyszentmiklóson, az akkori Osztrák-Magyar Monarchia területén. Vidám gyerek volt, aki szerette a zenét, úgy általában, de főként a népzenét, s ráadásul tehetséges is volt.

Sică és Rică egérkék minden idők legnagyobb zeneszerzőinél – így Vivaldi hegedűjében, Bach orgonájában, Mozart könyvtárában, Chopin zongorája alatt, az Enescu család falusi udvarában – vendégeskedtek már, s hírnevük a gyermek Bartók Béla fülébe is eljutott, aki meg akarván ismerni őket, meghívta, hogy látogassák meg.

Sică és Rică, majd Lola, a kiscica egy új, idegen kulturális térségbe kerül, amelyet próbál megismerni és megszeretni. Megtanulnak néhány szót magyarul, Bélával és barátjával, Jóskával gyermekjátékokat játszanak, nagy érdeklődéssel hallgatják a folklórgyűjtésről szóló történeteket egy csodaszerszám, a fonográf segítségével, és alkalmuk nyílik a számukra addig ismeretlen hangszereket is megismerni, mint a doromb és a havasi kürt. A kis Béla arról is mesél, hogy hogyan írja a tiszta forrásból – első sorban a magyar, de a cseh, szlovén, olasz, lengyel, horvát és román népzenéből is – inspirált zenét... Raluca, a zongoraművész, és Monica, a hegedűművész részleteket ad elő a Gyermekeknek című zongoradarab gyűjteményből és az Öt román táncból.

Mindannyian nagyon jól érzik magukat együtt, de a látogatásnak mégiscsak véget kell érnie. Mielőtt visszatérne Bukarestbe azonban Sică, Rică és Lola segít Bélának, hogy a teremben levő gyermekeknek bemutassa A fából faragott királyfi történetét. Ez a meséből inspirálódott balett egy királyfi és egy királykisasszony szerelméről szól, amelynek kibontakozását a rossztündér megpróbálja megakadályozni. De minden jó, ha a vége jó... Bartók Béla, magyar zeneszerző és a művészek – Sică, Rică, Lola, Jóska, a Mesemondó, Raluca és Monica – a közönség lelkes tapsát várja.” – Cristina Sârbu

 
      
 
 

ESEMÉNYNAPTÁR


2017
25
Július
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

ESEMÉNYEK

Nincsenek események

Hirdetések