Iratkozzon fel hírlevelünkre
Feliratkozásért kattintson ide.

2018. január 10., Bartók és a Fából faragott királyfi

Bartok jun 2

2018. január 10., csütörtök, 18.00 óra

Odeon színház (Victoriei sgt. 40-42. sz.)

Bartók Béla és a Fából faragott királyfi története

zenés gyermekelőadás 4-10 éveseknek

A Clasic e Fantastic Egyesülettel és az Odeon Színházzal közösen a Bartók-év kapcsán 2017 márciusában zenés gyerekelőadást mutattunk be, amely kiegészíti a világirodalom jeles zeneszerzőinek: Vivaldi, Bach, Mozart, Beethoven, Rossini, Chopin, Wagner és Enescu gyermekkorát, személyiségét és életművét bemutató előadássorozatot. A bemutatótól az előadást több alkalommal műsorra tűzték.
 
Szereposztás: Filip Ristovski, Valeria Cristia, Monica Ciută, Irina Sârbu, Alexandra Laura Badea, Alexandru Unguru
Közreműködik Monica Buştean hegedűművész és Raluca Ouatu zongoraművész
Koncepció és bábok: Aurelia Olteanu
Díszletek és jelmezek: Valeria Cristia és Sânziana Tarţa
Forgatókönyv: Cristina Sârbu
Rendező: Monica Ciută
 
bartk bb
„Bartók Béla zeneszerző 1881-ben született Nagyszentmiklóson, az akkori Osztrák-Magyar Monarchia területén. Vidám gyerek volt, aki szerette a zenét, úgy általában, de főként a népzenét, s ráadásul tehetséges is volt.
Sică és Rică egérkék minden idők legnagyobb zeneszerzőinél – így Vivaldi hegedűjében, Bach orgonájában, Mozart könyvtárában, Chopin zongorája alatt, az Enescu család falusi udvarában – vendégeskedtek már, s hírnevük a gyermek Bartók Béla fülébe is eljutott, aki meg akarván ismerni őket, meghívta, hogy látogassák meg.
 
Sică és Rică, majd Lola, a kiscica egy új, idegen kulturális térségbe kerül, amelyet próbál megismerni és megszeretni. Megtanulnak néhány szót magyarul, Bélával és barátjával, Jóskával gyermekjátékokat játszanak, nagy érdeklődéssel hallgatják a folklórgyűjtésről szóló történeteket egy csodaszerszám, a fonográf segítségével, és alkalmuk nyílik a számukra addig ismeretlen hangszereket is megismerni, mint a doromb és a havasi kürt. A kis Béla arról is mesél, hogy hogyan írja a tiszta forrásból – első sorban a magyar, de a cseh, szlovén, olasz, lengyel, horvát és román népzenéből is – inspirált zenét... Raluca, a zongoraművész, és Monica, a hegedűművész részleteket ad elő a Gyermekeknek című zongoradarab gyűjteményből és az Öt román táncból.
Mindannyian nagyon jól érzik magukat együtt, de a látogatásnak mégiscsak véget kell érnie.
 
Mielőtt visszatérne Bukarestbe azonban Sică, Rică és Lola segít Bélának, hogy a teremben levő gyermekeknek bemutassa A fából faragott királyfi történetét. Ez a meséből inspirálódott balett egy királyfi és egy királykisasszony szerelméről szól, amelynek kibontakozását a rossztündér megpróbálja megakadályozni. De minden jó, ha a vége jó... Bartók Béla, magyar zeneszerző és a művészek – Sică, Rică, Lola, Jóska, a Mesemondó, Raluca és Monica – a közönség lelkes tapsát várja.” – Cristina Sârbu
 
CEF-logosigla-odeonbatrok 2016 logo- crop

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
19
November
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

ESEMÉNYEK

Galerie La Forest Divonne-Paris | 12, rue des Beaux-Arts 75006 Paris
2019. nov. 19. - dec. 19.
ANNA MARK / LUCIEN HERVE

Hirdetések