Iratkozzon fel hírlevelünkre
Feliratkozásért kattintson ide.

2013. június 18., Kamaraest

2013. június 18., kedd, 19.00

Kamaraest

 

Az Árkosi Kulturális Központ által támogatott fiatal muzsikusok évadi előadássorozatát a 2013. évben szervezett országos és nemzetközi versenyek néhány díjazottjának: Ionuţ Diaconu (zongora), Dragoş-Cristian Enache (gordonka), illetve a Georgiana Ţane (hegedű) és Irina Neacşu (zongora) alkotta duó előadása zárja.
 
Bemutatja Stan Katalin zenekritikus.
 
Műsoron:
Liszt Ferenc-Paganini –„La Campanella” 3. etűd
Frederic Chopin – fisz-moll polonéz op. 44
Francios Francoeur – E-dúr szonáta gordonkára és zongorára, IV. és V. tétel
Luigi Boccherini – Rondo
David van Goenz – Scherzo
Fritz Kreisler – 3 Old Viennese Dances: 1.Liebesfreud; 2.Liebesleid; 3.Schon Rosmarin
Edward Elgar – Salut d'Amour
 
Zongorán kísér Clementina Ristea tanárnő.
 
Ionuţ Diaconu IX. osztályos a „George Enescu” Nemzeti Zeneművészeti Kollégiumban, zongoratanára Constantin Niţu. Szinte 10 éve rendszeresen részt vesz országos és nemzetközi versenyeken, a korosztályának megfelelő kategóriában. 2011-től egyre több díjjal tért haza ezekről a versenyekről, 2013-ban pedig már két I. díjjal dicsekedhet: a Piatra Neamţ-i „Carl Czerny” és a bukaresti „Victor Giuleanu” országos versenyek díjazottjaként. Fontosabb fellépéseinek helyszíne a brassói “Transilvania” Egyetem, a Cotroceni Múzeum, a „George Enescu” Múzeum, a Román Rádió koncertterme, Adrian Sitaru „Domestic” c. filmjében pedig két Schumann darabot játszott.
 
Dragoş–Cristian Enache a bukaresti “Josif Sava” Zeneiskolában tanul gordonkázni Ani-Marie Paladi tanárnő osztályában. Az 1998-ban született fiatal gordonkaművész 10 éves korától számos díjjal tért haza a korosztályának szervezett versenyekről és olimpiákról. Gyakorta vesz részt koncerteken és fesztiválokon, mint például a „George Enescu” Fesztivál, az „Elvarázsolt gordonkás” koncert-előadás – 2010 és a román zenei, kamarazenei, preklasszikus zenei és romantikus zenei fesztiválok több kiadásán, azzal a céllal, hogy komplex előadóművésszé váljon.
 
Duo Georgiana Ţane és Irina Negrea
Georgiana Ţane a „Dinu Lipatti” Nemzeti Művészeti Kollégium XII. osztályos tanulója. Hét éves korában kezdett el hegedülni, Rudolf Stam, majd Radu Popescu osztályában; jelenleg Magdalena Ursu tanítványa. Több országos és nemzetközi verseny díjazottja, koncertezett az országban és külföldön, neves mesterek: Ida Haendel, Ronz Rogoff (Julliard School), Liviu Câşleanu, Bogdan Zvorişteanu mesterkurzusait látogatta.
 
Irina Neacşu a „George Enescu” Nemzeti Zeneművészeti Kollégium XI. osztályos tanulója, Gabriela Enaşescu tanárnő osztályában tanul zongorázni. A fiatal tehetség már több díjat nyert országos olimpiákon, illetve országos és nemzetközi versenyeken Romániában és külföldön. Számos szólóestet adott több fontos koncertteremben, és Stan Katalin ösztönzésére egyre gyakrabban kamarazenél.
 
Seară camerală
Seară camerală
Seară camerală
Seară camerală
Seară camerală
Seară camerală
Seară camerală
Seară camerală
Seară camerală
 
 

ESEMÉNYNAPTÁR


2020
3
Július
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

ESEMÉNYEK

Nincsenek események

Hirdetések